tiistai 31. joulukuuta 2013

2013 pulkassa

Noniin nyt on palattu kotiin ja uusivuosi juhlittu.
Lähettiin siis sunnuntaina kolmen aikaan täältä Lahdesta iskän kyydillä Helsinkiä kohti. Iskä heitti meijät satamaan ja siinä sitte Juulin äiti hoiti lähtöselvityksen sillä aikaa ku me käytiin Juulinkaa kahvilla. Se kahvi teki siinä kohassa niin hyvää ku molemmilla oli hirvee pääkipu. Mulla tosin ku en ollu syöny aamupalaa nii se kahvi rupes kirvelee vatsanpohjassa. 
Siirryttiin siitä sitten aika nopeesti laivaan ja lähes heti ku oltiin saatu kamat heitettyy hyttiin nii lähettiin tutkimaan paikkoja. Siinä sitte tajuttiin et meijä hyttinaapurit on kans suomalaisia ku niil oli hytin ovi auki ja käytävälle kaiku suomenkieltä. Keksittiin sitte mennä tutustumaan niihi, aluks oli vähä kiusallista mut se tunnelma sit rentoutu iltaa kohden ja loppujenlopuks tultiin toimeen sen verran hyvin että hengailtiin siel laivalla aika paljon sillä porukalla. Vaikka nää meijä naapurit oliki meitä 3-4 vuotta vanhempia, ne oli silti sellasii turvallisen olosii ihmisii ja tuntu kuitenki kokoaja siltä et ollaan suunnilleen saman ikäsiä. Myöhemmin se porukka sai vähän kerrallaan lisää uusii naamoja, joista osa oliki ulkomaalaisia. Aluks tuntu tosi pelottavalle kommunikoida vieraalla kielellä, mut kyl seki sit siitä.



 
Maanantaiaamuna oltiin siis maissa. Syötiin aamupala laivassa ja noustiin maihin. Ensimmäisenä siis rynnättiin Hollisterin liikkeeseen, missä saatiinki kulutettua aikaa ihan mukavasti. Piti siis jonottaa kauppaan sisään ja kassajonot oli kans iha kivan pituset. Hollisterin lisäksi kierrettiin Bikbok, Vila, H&M ja Kicks, sekä ostettiin jugurttijäätelöä.








Kun kaikki ostokset oli tehty, palattiin takas laivalle. Meijän hyttinaapuritki oli kerenny tulla takas. Mä olin ainoo kuka ei halunnu ottaa päiväunia niin annoin muiden nukkua ja kävin ite laivan allasosastolla, viivyin siellä noin tunnin ja ku palasin hyttiin ni Juuliki alko heräilee. Käytiin taxfreessä ja sit pyörittiin taas näiden suomalaisten kanssa. Illalla me tavallaa vaihettiin porukkaa, siin oliki kaikki sit meijän ikäsiä tai vuoden vanhempia. Tutustuin tosi moneen ihmiseen ketkä tuns mun vanhoi koululaisii, tavallaa se oli iha jännää. Yötä kohden se ryhmä vaa pieneni ja pieneni ku ihmiset alko mennä nukkuu, me sit valvottiin sellasel pienemmäl porukal aamukuuteen. Joo se ei ollu kovin järkevää, koska aamu oli sit tuskaa...taino oikeestaa tää koko päivä oli, vaan sen takia että oksetti ku oli nukkunu huonosti.
Eli tänään aamulla saavuttiin Helsinkiin ja sieltä tultiin junalla Lahteen, jäi silleen haikee olo ku tietää ettei noit ihmisii nää enää välttämättä ikinä! Mut toivon et törmäillään joskus jossai, Suomi on kuitenki nii pieni paikka et kaikki on mahollista. Tässä matkalla oli myös hauskaa se et vaik meil suurimmaks osaks oliki sama äidinkieli nii kaikki puhu silti vähä erilailla murteiden takia. Naureskeltiin toistemme puhetyyleille ja niin edelleen! :D


Nojoo viel uusvuos tähä samaan postaukseen...eli nyt valitettavasti oli mun elämän huonoin uv. Olin kotona ja makasin sängyssä ku oli nii paha olo. Kävin äidinkaa nopee kaupassa ja olin vähä aikaa pitkäst aikaa Aleksinkaa. Meillä siis oli ollu sellane riita nii ei oltu pitkään aikaan oltu yhteyksis mut ihanaa et kaikki on nyt ok! Oli oikeesti tosi ihana viettää aikaa Aleksinkaa ku se on kuitenki ollu mulle tosi tärkee kaveri. Mut siis joo Aleksil oli sit myöhemmi omii menoja nii mä lähin kotiin ja täällä mä vieläki oon valveilla. Koiralle tää päivä on kans ollu hirvee ku se pelkää raketteja.



Nyt haastan vuoden vaihtumisen kunniaks kaikkia tän postauksen lukeneita miettimään kulunutta vuotta, parhaita ja huonoja hetkiä, hyviä biisejä, onnistumisia ja epäonnistumisia.

http://youtu.be/ZGRQKKaox5Q tää saattaa auttaa miettimisessä. Kiitän kaikkia kuluneesta vuodesta ja toivotan kaikille hyvää uutta vuotta 2014! 

Koitan huomiseks kerätä 2013 parhaita hetkiä tänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti